Počet položek: 0 0,00 Kč

Japonské wakizashi Mibojin

Japonské ručně kované wakizashi, ocel T-10

kliknutím zvětšíte
japonské Wakizashi Mibojin
japonské Wakizashi Mibojinjaponský meč Wakizashi MibojinWakizashi MibojinWakizashi MibojinWakizashi Mibojin
ks
Kód:16.995.01
Výrobce:Kawashima
Cena s DPH : 12 000,00 Kč
Cena bez DPH : 9 917,36 Kč
DPH:21 %
Dostupnost:skladem

Wakizashi Mibojin

Ručně kované wakizashi Mibojin z karbonové oceli T-10 od firmy Kawashima. Tato wakizashi je dodávána spolu s vyšívaným plátěným vakem, polstrovaným dřevěným kufříkem s příslušenstvím, lze ji rozkládat.

Kovaná čepel z oceli T-10 té nejvyšší kvality. Ocel byla laminována v monokompositnítní konfiguraci Maru - diferenciálně tvrzená. Uhlíková ocel T-10 (obsah 1,1% uhlíku a 0,4% manganu) je velmi pevná a skvěle drží ostrost. Výrazný reálný Choji Hamon je tvořen dle dávných tradičních metod, které vychází z mnohaletých zkušeností kovářského mistra. Po ručním broušení a leštění je povrch čepele jako zrcadlo. Čepel byla ve finální fázi leštěna kamenem hazuya - tím je dosaženo téměř žiletkového ostří (razor sharp). Jedná se o špičkovou repliku samurajského meče, která je vhodná k sekovým zkouškám a lze ji rozložit na jednotlivé části. Tato čepel byla vyzkoušena a testována tak, aby odstranila vše co jí stojí v cestě ! Sori (zakřivení čepele) je speciálně navrženo tak, aby bylo dosaženo co možná nejjemnějších a nejčistších řezů. To vše v kombinaci s výběrem tradičního Koshirae zaručuje, že získáte to nejlepší z hlediska vzhledu i funkčnosti. Uhlíková ocel T-10 má působivou tvrdost ve škále HRC- perfektní kombinace této tvrdosti je podtrženo zakřivením čepele Sori, které umožňuje snadné přeseknutí tatami, slaměné rohože, nebo bambusu pro tameshigiri. Full tang konstrukce této katany výrazně zvyšuje sílu meče. Hrot čepele je tvarovaný shinogi-zukuri a chu kissaki se skutečným Diamond-Shaped Yokote, které je velmi dobře definováno tím, že hamon prochází po celé délce přes Boshi.

TECHNICKÝ POPIS:

celková délka včetně saya: 83 cm

celková délka bez saya: 78,5 cm

délka ostří včetně habaki (2,8 cm): 53 cm

typ ostří: Shinogi Zukuri ostrá

síla ostří u habaki: 0,7 cm

délka hrotu (kissaki): 3,4 cm

tsuba: odlévaná

váha meče bez saya: 820 g

materiál čepele: T-10

materiál habaki: mosaz

hamon: reálný Choji tsuka: (rukojeť) dřevěné jádro s vloženou pravou kůží z rejnoka (Samegawa) oplet ITO černé barvy. Čepel katany je zajištěna dvěma bambusovými kolíy (mekugi). Čepel od rukojeti můžete odmontovat vytažením těchto kolíků. Na obou stranách Tsuky je menuki (ornament).

saya: (plášť - obal) vyroben z tvrdého dřeva + lesklý černý lak. Kvalitní hedvábný oplet Sage-O je vázán kolem Kurigaty.

 

Záruka na samurajské meče - příklady nesprávného užití

Obecně se jedná o všechny činnosti vyjma tradičních technik zkoušky seku, při kterých se seká do speciálních rohoží.

.

Sekání větví, stromů a keřů: pro tuto činnost lidé vyvinuly jiné nástroje, jako jsou sekery nebo mačety

Sekání, nebo šermování s jiným mečem: dochází k destruktivnímu poničení ostří samurajského meče - samurajové se vyhýbali jakémukoliv přímému kontaktu s nepřítelem, aby nedošlo k poškození ostří. Oprava byla dlouhá a nákladná

Nikdy nenoste ostrý samurajský meč s odhalenou čepelí na veřejnosti: Meč mějte vždy zasunutý v Saya (pochva). V Německu a jiných zemích EU je toto dokonce povinnost předepsaná zákonem o zbraních

Nikdy nezasunujte znečištěnou čepel do Saya: Pokud provádíte sekové zkoušky na ovoci, okamžitě po sekání čepel očistěte a nakonzervujte, jinak Vám čepel bude rezivět a oxidovat.

Nikdy nenechávejte meč ležet na vlhkém místě, jako je veranda, kůlna, sklep nebo zimní zahrada: Takovéto zacházení si tato tradiční zbraň rozhodně nezaslouží. Vždy po použití čepel očistěte, potřete olejem a uložte meč na suché místo.

Potřebujete poradit ? Japonské wakizashi Mibojin Kawashima

Vaše jméno, příjmení, firma
Váš email
Váš telefon
Váš dotaz
     Více informací




Pošlete odkaz svému známénu

Vaše jméno
Váš email
Email Vašeho známého
Opište kód z obrázku antispam

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace