Počet položek: 0 0,00 Kč

Japonská katana Nagacuki

Japonská ručně kovaná katana, ocel T10

kliknutím zvětšíte
japosnaká Katana Nagacuki
japosnaká Katana NagacukiKatana NagacukiKatana NagacukiKatana NagacukiKatana Nagacuki
ks
Kód:K-740
Výrobce:ST-Swords
Cena s DPH : 5 000,00 Kč
DPH:21 %
Dostupnost:na dotaz
Balení: 1 ks

Katana Nagacuki

Ručně kovaná katana Nagacuki z oceli T-10. Reálný hamon, tato katana je dodávána spolu s černým plátěným vakem, lze ji rozkládat..

Ručně kovaná čepel katany z oceli T-10 té nejvyšší kvality. Ocel byla laminována v monokompositní konfiguraci Maru - diferenciálně tvrzená. Uhlíková ocel T-10 (obsah 1,1% uhlíku a 0,4% manganu) je velmi pevná a skvěle drží ostrost. Čepel bez žlábku bo-hi byla ve finální fázi ručně leštěna kamenem hazuya - tím je dosaženo téměř žiletkového ostří (razor sharp) a zrcadlového lesku.
Výrazný reálný Yahazu hamon je tvořen dle dávných tradičních metod, které vychází z mnohaletých zkušeností kovářského mistra. Vše na tomto meči je individuálně zhotoveno, včetně saye a habaki, jsou použity nejkvalitnější komponenty, včetně špičkového laku na sayu. Jedná se o velmi slušně zpracovanou repliku samurajského meče, která je vhodná k sekovým zkouškám a lze ji rozložit na jednotlivé části. Tato čepel byla vyzkoušena a testována tak, aby odstranila vše co jí stojí v cestě ! Sori (zakřivení čepele) je speciálně navrženo tak, aby bylo dosaženo co možná nejjemnějších a nejčistších řezů. To vše v kombinaci s výběrem tradičního kovaného Koshirae zaručuje, že získáte to nejlepší z hlediska vzhledu i funkčnosti. Uhlíková ocel T-10 má působivou tvrdost HRC 58 - perfektní kombinace této tvrdosti je podtrženo zakřivením čepele Sori, které umožňuje snadné přeseknutí tatami, slaměné rohože, nebo bambusu pro tameshigiri. Full tang konstrukce této katany výrazně zvyšuje sílu meče. Čepel je typu shinogi-zukuri, tento typ čepele se vyrábí od 10.století našeho letopočtu. Hrot meče chu kissaki se skutečným Diamond-Shaped Yokote, které je velmi dobře definováno tím, že hamon prochází po celé délce přes Boshi. Yokote je velmi důležité pro strukturální integritu špičky meče. Pomáhá absorbovat otřes, rozptýlí sílu a přispívá k stabilitě a síle meče při tzv. sekořezu. Tato katana (samurajský meč) je vhodná na použití v praxi.
Katana 刀 je druh samurajského meče, jehož vznik se datuje kolem 15. století našeho letopočtu. Katana má zakřivené ostří, stejně tak jako šavle. Rukojeť (tsuka) je oválného průřezu zakončená ocelovou bojovou záštitou (tsuba). Délka ostří katany začíná od cca 60 cm. Samurai nosil katanu zastrčenou za opaskem kaku-obi ostřím nahoru společně s krátkým mečem Wakizashi, tak aby mohl přímo z pochvy reagovat na náhlý útok nepřítele. Dvojice mečů katana a wakizashi se nazývala daišó a byla symbolem třídy samurajů. Souprava dvou mečů daišó se stala pro samuraje standardní výzbrojí. Dlouhá katana byla používána pro boj v otevřených prostorách, zatímco krátké wakizashi nebo tantó bylo používáno pro boj ve stísněných prostorách, nebo k rituální sebevraždě tzv. seppuce.

Jedná se o špičkově zpracovanou a plně funkční repliku samurajského meče.

 

Celková délka katany:
103 cm
Délka ostří:
71 cm
Délka rukojeti: 27 cm
Materiál čepele:
T-10 Carbon Steel
Síla / výška čepele u habaki: 0,7 / 3,2 cm
Tvrdost čepele: 55-58 HRC
Hamon: reálný Yahazu
Čepel: full tang, ostrá, zajištěna 2 kolíky (mekugi)
Saya: tvrdé lakované dřevo s omotávkou Sageo
Saya délka: 72 cm
Tsuba (záštita): slitina zinku
Tsuka (rukojeť): dřevěné jádro, syntetická omotávka ITO

 Záruka na samurajské meče - příklady nesprávného užití

Obecně se jedná o všechny činnosti vyjma tradičních technik zkoušky seku, při kterých se seká do speciálních rohoží.

.Sekání větví, stromů a keřů: pro tuto činnost lidé vyvinuly jiné nástroje, jako jsou sekery nebo mačety

Sekání, nebo šermování s jiným mečem: dochází k destruktivnímu poničení ostří samurajského meče - samurajové se vyhýbali jakémukoliv přímému kontaktu s nepřítelem, aby nedošlo k poškození ostří. Oprava byla dlouhá a nákladná

Nikdy nenoste ostrý samurajský meč s odhalenou čepelí na veřejnosti: Meč mějte vždy zasunutý v Saya (pochva). V Německu a jiných zemích EU je toto dokonce povinnost předepsaná zákonem o zbraních

Nikdy nezasunujte znečištěnou čepel do Saya: Pokud provádíte sekové zkoušky na ovoci, okamžitě po sekání čepel očistěte a nakonzervujte, jinak Vám čepel bude rezivět o oxidovat

Nikdy nenechávejte meč ležet na vlhkém místě, jako je veranda, kůlna, sklep nebo zimní zahrada: Takovéto zacházení si tato tradiční zbraň rozhodně nezaslouží. Vždy po použití čepel očistěte, potřete olejem a uložte meč na suché místo.

 

Potřebujete poradit ? Japonská katana Nagacuki ST-Swords

Vaše jméno, příjmení, firma
Váš email
Váš telefon
Váš dotaz
     Více informací




Pošlete odkaz svému známénu

Vaše jméno
Váš email
Email Vašeho známého
Opište kód z obrázku antispam

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace