Počet položek: 0 0,00 Kč

Japonská katana Rozubusshu

Japonská ručně kovaná katana, damašek - ocel AISI 1045

kliknutím zvětšíte
Katana Rozubusshu
Katana RozubusshuKatana RozubusshuKatana Rozubusshu kawashima
ks
Kód:K-722
Výrobce:Kawashima
Cena s DPH : 3 000,00 Kč
Cena bez DPH : 2 479,34 Kč
DPH:21 %
Dostupnost:na dotaz

Katana Rozubusshu

Ručně kovaná katana Rozubusshu z karbonové oceli AISI 1045 od firmy Kawashima. Pravý  Choji Hamon, bez žlábku Bo-Hi, tato katana je dodávána spolu s černým plátěným vakem, lze ji rozkládat.

Kovaný japonský meč katana bez žlábku Bo-Hi. Ostrý (broušený) samurajský meč katana najde své uplatnění jako dekorace, ale i k aktivnímu nácviku bojového umění. Katana je vhodná k přeseknutí tatami, slaměné rohože, nebo bambusu pro tameshigiri. Ocel je parciálně zakalena a na čepeli je možno vidět nevýrazný CHOJI Hamon. Atraktivní a ostrá čepel, lesklá zdobená saya plus tsuka (rukojeť), která je potažena pravou rejnočí kůží, to vše dělá tuto katanu velmi zajímavou a žádanou. Katana je uložena v černém plátěném vaku a papírové krabici.

Schraňujte katanu mimo dosah dětí ! Jakákoliv manipulace se samurajským mečem je na vaší vlastní odpovědnost. Nezapomeňte, že máte ve svých rukou zbraň!

Katana je druh samurajského meče jehož vznik se datuje kolem 15. století našeho letopočtu. Katana má zakřivené ostří, stejně tak jako šavle. Rukojeť (tsuka) s oválným průřezem a záštitu (tsuba) s vyobrazením orientálních symbolů. Délka ostří katany začíná od cca 60 cm. Samurai nosil katanu zastrčenou za opaskem kaku-obi ostřím nahoru společně s krátkým mečem Wakizashi, tak aby mohl přímo z pochvy reagovat na náhlý útokt nepřítele. Dvojice mečů katana a wakizashi se nazývala daišó a byla symbolem třídy samurajů. Souprava dvou mečů daišó se stala pro samuraje standardní výzbrojí. Dlouhá katana byla používána pro boj v otevřených prostorách, zatímco krátké wakizashi nebo tantó bylo používáno pro boj ve stísněných prostorách, nebo k rituální sebevraždě, tzv. seppuce.

Kovaná čepel z oceli AISI 1045 té nejvyšší kvality. Čepel je v konfiguraci Maru, tedy vykována z jednoho kompaktního prutu ocele. Uhlíková ocel AISI 1045 je velmi oblíbenou ocelí používanou při výrobě čepelí katan, mečů a nožů. Výroba této čepele prochází několika procesy leštění a broušení povrch čepele vykazuje vysoký lesk.

Jedná se o velmi slušně zpracovanou repliku japonského meče.

.Více zde: https://pmczech.webnode.cz/products/katana-na-prani/

Žlábek na čepeli s sebou přináší odlehčení, atraktivní zvuk již při slabém švihu a navíc výroba čepele se žlábkem je méně náročná a tak meč může mít atraktivnější cenu. Naopak meč bez žlábku je celkově pevnější, odolnější a pro některé i pěknější. Meče nejvyšší kvality jsou vetšinou bez žlábku.
Více zde: https://pmczech.webnode.cz/products/katana-na-prani/
Žlábek na čepeli s sebou přináší odlehčení, atraktivní zvuk již při slabém švihu a navíc výroba čepele se žlábkem je méně náročná a tak meč může mít atraktivnější cenu. Naopak meč bez žlábku je celkově pevnější, odolnější a pro některé i pěknější. Meče nejvyšší kvality jsou vetšinou bez žlábku.
Více zde: https://pmczech.webnode.cz/products/katana-na-prani/
Žlábek na čepeli s sebou přináší odlehčení, atraktivní zvuk již při slabém švihu a navíc výroba čepele se žlábkem je méně náročná a tak meč může mít atraktivnější cenu. Naopak meč bez žlábku je celkově pevnější, odolnější a pro některé i pěknější. Meče nejvyšší kvality jsou vetšinou bez žlábku.
Více zde: https://pmczech.webnode.cz/products/katana-na-prani
Žlábek na čepeli s sebou přináší odlehčení, atraktivní zvuk již při slabém švihu a navíc výroba čepele se žlábkem je méně náročná a tak meč může mít atraktivnější cenu. Naopak meč bez žlábku je celkově pevnější, odolnější a pro některé i pěknější. Meče nejvyšší kvality jsou vetšinou bez žlábku.
Více zde: https://pmczech.webnode.cz/products/katana-na-prani/

.

TECHNICKÝ POPIS:

•  celková délka katany včetně sayi: 105 cm 

•  celková délka katany bez sayi: 102 cm

•  délka ostří včetně habaki (2,8 cm): 72 cm

•  typ ostří: Shinogi Zukuri bez žlábku BO-HI ostrá

•  síla ostří u habaki: 0,7 cm

•  délka hrotu (kissaki): 3,7 cm

•  tsuba: odlévaná s motivem růží

•  váha katany včetně sayi: 1220 g

•  materiál čepele: AISI 1045 Hi-carbon steel

•  materiál habaki: mosaz

•  hamon: choji hamon

•  tsuka: (rukojeť) dřevěné jádro s vloženou pravou kůží z rejnoka (Samegawa) oplet ITO černé barvy. Čepel katany je zajištěna dvěma bambusovými kolíky (mekugi). Čepel od rukojeti můžete odmontovat vytažením těchto kolíků. Na obou stranách Tsuky je menuki (ornament).

•  saya: (plášť - obal) vyroben z tvrdého dřeva s povrchem z černého lesklého laku a rytinou keře s růžemi

 .

Záruka na samurajské meče - příklady nesprávného užití

Obecně se jedná o všechny činnosti vyjma tradičních technik zkoušky seku, při kterých se seká do speciálních rohoží.

Sekání větví, stromů a keřů: pro tuto činnost lidé vyvinuly jiné nástroje, jako jsou sekery nebo mačety.

Sekání, nebo šermování s jiným mečem: dochází k destruktivnímu poničení ostří samurajského meče - samurajové se vyhýbali jakémukoliv přímému kontaktu s nepřítelem, aby nedošlo k poškození ostří. Oprava byla dlouhá a nákladná.

Nikdy nenoste ostrý samurajský meč s odhalenou čepelí na veřejnosti: Meč mějte vždy zasunutý v Saya (pochva). V Německu a jiných zemích EU je toto dokonce povinnost předepsaná zákonem o zbraních.

Nikdy nezasunujte znečištěnou čepel do Saya: Pokud provádíte sekové zkoušky na ovoci, okamžitě po sekání čepel očistěte a nakonzervujte, jinak Vám čepel bude rezivět o oxidovat.

Nikdy nenechávejte meč ležet na vlhkém místě, jako je veranda, kůlna, sklep nebo zimní zahrada: Takovéto zacházení si tato tradiční zbraň rozhodně nezaslouží. Vždy po použití čepel očistěte, potřete olejem a uložte meč na suché místo.

Potřebujete poradit ? Japonská katana Rozubusshu Kawashima

Vaše jméno, příjmení, firma
Váš email
Váš telefon
Váš dotaz
     Více informací




Pošlete odkaz svému známénu

Vaše jméno
Váš email
Email Vašeho známého
Opište kód z obrázku antispam

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace